Image Image Image Image Image

Vanliga frågor & svar

Vanliga frågor & svar

Vad kostar det att hyra cykel?
Om du har ett Jojo-kort kan du köpa ett säsongskort för 75 kr. Du kan också köpa ett 3-dagarskort direkt vid stationen och betalar då 25 kr genom att använda ditt bank- eller kreditkort.

Hur länge kan jag cykla gratis på Lundahoj?
Du kan cykla gratis i 30 minuter åt gången. Om du vill cykla längre än 30 minuter utan kostnad får du ställa in cykeln i stället, vänta 60 sekunder och du kan sedan ta ut en ny cykel. Om du inte ställer tillbaka cykeln inom de 30 minuterna kostar det 10 kronor för de första 30 minuterna, 20 kronor för nästföljande 30 minuter, 40 kronor osv.

Varför får jag bara cykla 30 minuter gratis?
Vi vill att så många som möjligt ska ha möjlighet att använda cyklarna. Om du exempelvis planerar att gå in i en butik, eller i en park, ställ tillbaka cykeln och hämta ut en ny när du är klar. Då kan någon annan använda den cykeln under tiden.

Det här med Jojo-kort?
Ditt säsongskort kan kopplas till ditt Jojo-kort och det anmäler du när du köper ditt säsongskort. Om du inte har ett Jojo-kort går det bra att köpa ett exempelvis Jojo Mini för 50 kr. Här kan du läsa mer om JOJO mini.

Påverkas saldot på mitt Jojo-kort när jag kopplar det till Lundacykeln?
Nej, ditt saldo påverkas inte alls. Jojo-kortet ett sk RFID-kort genom att aktivera kortet här på siten lägger du bara till en extra tjänst.

Varför måste man registrera sina personuppgifter på www.lundahoj.se för att köpa ett säsongskort?

Eftersom du som kund är personligt ansvarig för din cykel så måste vi ha dessa uppgifter för att kunna kontakta dig om din cykel inte återlämnas.

Kommer mina kontaktuppgifter att säljas vidare för reklamsyfte?

Nej. Vi kommer däremot att kontakta dig när giltighetstiden för ditt säsongskort börjar närma sig slutet för att fråga om du vill förnya kortet. Om du väljer att inte förlänga ditt kort, raderas uppgifterna.

Kommer mina bankuppgifter att lagras?

Nej. Vår bank har sitt säte i Frankrike. När ditt abonnemang har gått ut och du inte vill förnya så raderar de alla kontokortsuppgifter.
För att ditt kontokort ska fungera krävs det att det är öppet för köp över internet samt till utländsk bank.

Vad är RFID?
Man kan se RFID som en radiobaserad variant av streckkoder som används till att identifiera olika saker. Så genom att registrera t ex ditt SL Access-kort här på siten kan cykelstationen identifiera dig när du vill hyra cykel. Du behöver bara hålla upp ditt kort mot läsaren, trycka in den personliga kod du valt vid registrering och så kan du plocka ut en cykel.

Har du frågor om cykeln, korten eller något annat gällande lånecykelsystemet?
Ring vårt CallCenter på: 046-14 77 00 eller maila på

lundahoj@jcdecaux.se

Öppet måndag-fredag (helgfria dagar) kl 8-17.

Vid tvist
Dessa allmänna villkor skall tillämpas och tolkas enligt svensk lag. Eventuella tvister avseende tillkomsten, tillämpningen av dessa allmänna villkor och av tecknade abonnemangsavtal samt avseende nyttjande av Tjänsten Lånecyklar ska handläggas av behörig allmän domstol i Sverige.
Vid alternativ tvistlösning i konsumentförhållanden hänvisar vi till the European online dispute-resolution platform https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show.
Använd lundahoj@jcdecaux.com för att kontakta JCDecaux Sverige AB.

Hantering av personuppgifter
General conditions Svenska

Integritetspolicy
Integritetspolicy